ItalianoEnglishDeutschFranšaisSvenskaHrvatskoMagyarul

De oude stad "Dubrovnik"

Het eiland "Lopud"

Kamerverhuur   op het eiland "Lopud"

meer interessante Links.

Info over de designers.

Foto's van het eiland Lopud

Lopud is al ruim een eeuw bekend als badplaats. In het begin van de vorige eeuw was het de Oostenrijkse adel, die het eiland ontdekt had. Voordien waren de Venetianen en natuurlijk de bewoners van het naburige Dubrovnik hier reeds.

Klik op een van de foto's voor een vergrote versie en een beschrijving van deze foto.

Men kan op vele manieren het eiland bezoeken. Dagelijks gaat de lijnboot vanaf Dubrovnik de eilanden 3 maal langs. Vele dagjesmensen komen dan vanuit Dubrovnik in de weekenden naar de fameuze zandstranden. Ook komen excursieboten vanaf diverse plekken aan de vaste wal of van de andere eilanden. En natuurlijk kan men ook in de hotels verblijven. Bijvoorbeeld hotel "Lafodia" (de Griekse naam van het eiland Lopud). Verder zijn er tientallen Pensions van eenvoudige kamers met toilet op de gang tot nieuwbouw met airco, douche en toilet en appartementen. Voor meer info neem contact met ons op.

Op het eiland is uitgezonderd enkele fietsen, geen verkeer. Het dorp bestaat uit een lange boulevard rond de baai. De zijstraatjes worden algauw traptreden. Door de eigen waterbronnen is dit eiland zeer groen en geschikt voor leuke korte wandelingen. Ook is er een mooi aangelegd park. Oorspronkelijk een tuin van een 19de eeuwse villa. Het park wordt door stenen leeuwtjes bewaakt.

Maar ook buiten het park zijn er groene plekjes met bougainville, palmen en cipressen. Overal hoort men het geluid van de krekels. Verder is het stil. Geen auto's, af en toe het puffen van de motor van een bootje.

Op het eiland zijn leuke wandelingen mogelijk. Op de paden of door de velden van wilde bramen, klimmend over rotsen en glijdend de heuvel af in waterlopen. Bovenop de hoogste berg "Polacica" 212 meter, staat een vervallen burcht, vanuit dit punt is de gehele omgeving te zien en kan men bij goed weer Dubrovnik zien.

De bewoners van het eiland zijn echte levensgenieters. Ze houden van lekker eten, een goed glas wijn en er wordt nog live muziek gemaakt. Er zijn vele restaurantjes waar men goed en voordelig kan eten. Verder kan men mee op een vispicnic. Bezoekt men het eiland "Šipan" dan moet men daar vooral de harde ham "Prsut" met de schapenkaas eten. De schapenkaas wordt hier gerijpt in olijfolie in plaats van water.

Gaat 's avonds de zon onder en hoor je dan het ruisen van de zee, terwijl je lekker op een terrasje zit met een goed glas rode wijn uit de streek bijvoorbeeld een "Plavac" uit het naburige "Ston" van het schiereiland "Peljesac", dan denk je: "waarom heet dit eiland "Lopud" en niet "Eden", want hier is het paradijs."