De oude stad "Dubrovnik"

meer foto's van het eiland "Lopud"

Kamerverhuur  op het eiland "Lopud"

meer interessante Links.

Info over de designers.

 

"Het eiland Lopud"

"Otok Lopud"

Het prachtige eiland Lopud ligt ten noordwesten van de stad Dubrovnik en is een onderdeel van de Elafiti eilanden. De Elafiti eilanden gezien vanaf Dubrovnik naar het noorden zijn Daksa, Kolocep, Sv Andrija, Lopud, Ruda, Šipan, Jakljan, Tajan en Olipa. De meeste van deze eilanden zijn zeer klein en onbewoond.

Klik op de foto voor een vergrote weergave.

Voor meer informatie over de makers.

KLIK HIER.

 

De eilanden Kolocep, Lopud en Šipan zijn de enige bewoonde eilanden. Lopud is het middelste eiland en naar onze mening de mooiste. Lopud heeft een oppervlakte van 4,63 km2, het hoogste punt Polacica is 216 meter. Op het moment heeft Lopud ongeveer 220 inwoners. In de baai aan de noordwest kant met zicht op Šipan ligt het dorp Lopud. Twee heuvels worden door een prachtige vallei verbonden en hier gaat het pad door naar de baai Šunj aan de andere kant van het eiland. De Šunj-baai is bekend voor zijn zwemplezier. De baai is bijna komrond met een smalle entree geheel gevuld met wit zand en slechts langzaam dieper wordend. Ideaal voor kleine kinderen. Aan deze kant van het eiland zijn voldoende gelegenheden om iets te eten of te drinken en er is een verhuur voor ligbedden en parasols.

Voor foto's van de stad Dubrovnik klik hier

 

 

Voor meer foto's van het eiland "Lopud" klik hier.

 

De noordoost kant van het eiland is moeilijk toegankelijk door zijn rotsen en steile klippen. Het eiland heeft 11,5 km kustlijn, waarvan 1,2 km zandstrand is. Ook in het dorp bij de haven is een zandstrand. Daar het eiland jaarlijks meer dan 2584 uren zon heeft en beschikt over eigen zoetwaterbronnen is het bedekt met veel groen, bomen struiken en planten en vele palmen. Heel bekend is het park, een voormalige tuin van een 19de eeuwse villa, waar planten verzameld van over de hele wereld groeien, waaronder bamboe en diverse cactussen. Het eiland is al zeer lang bewoond en men kan er diverse Griekse, Romeinse en oud Slavische bouwwerken en ru´nes vinden.

 

In 1457 werd Lopud het hoofdkwartier van de regio van de republiek Dubrovnik, op het eiland woonde er toentertijd meer als 1000 inwoners , er heerste economische welvaart in de republiek, die ook zijn effect op Lopud had. Diverse reders uit Lopud voeren met een vloot van meer dan 80 schepen over de wereld en Lopud had zijn eigen scheepswerf.

 

 

Links naar andere sites.

 

 

 

In totaal zijn er 36 kerken en kapellen over het eiland verdeeld geweest en hebben Franciscaner- en Dominicaner monniken kloosters gebouwd.

Houdt u van vakantie met rust, mooie natuur, iets maar niet te veel beweging, lekker eten, betaalbaar. Denk dan eens aan dit plekje. 

 

Kijk voor meer informatie over appartementen en kamers op

  http://www.lopud.eu